dilluns, 16 de maig del 2011

A Masquefa tampoc volem retallades

Amb aquest pas aviat només ens quedarà la
possibilitat de fer servir el romaní i la farigola

Convergència i Unió i també els altres partits de dretes no han amagat mai el seu recolzament a la sanitat i l’escola privada enfront de la sanitat i l’escola pública, sovint n’han fet propaganda, com quant recomanen apuntar-se a una mútua sanitària. Ara a Catalunya, el Govern de CiU amb l’excusa de la crisi econòmica anuncia cada dia noves retallades socials, sobretot en la sanitat, la educació i l'assistència social. Aquestes retallades no són solucions per sortir de la crisi, son excuses per anar deixant els serveis públics residuals i de beneficència i que la ciutadania es vegi obligada a fer servir els serveis privats. Som davant d'un canvi de model social, davant la transició d'una gestió pública a una de privada i mercantilitzada. Si el nostre model social es destruït, els ciutadans i ciutadanes viurem conseqüències gravíssimes, ja que perdrem una sèrie de drets conquerits i reconeguts, i patirem la falta de resposta adequada dels serveis de primera necessitat, com ara la sanitat, l'educació o l'assistència social.
No podem acceptar ni acceptarem resignadament la inevitabilitat de les mesures que volen imposar-nos. La sortida de la crisi no es pot fer a costa dels serveis públics, que garanteixen la dignitat, la igualtat d'oportunitats, l'equitat i la justícia al conjunt de la ciutadania. Per sortir de la crisi no tolerem les retallades a l'ensenyament públic ni la liquidació d'un sistema públic de salut eficient; no permetrem la fractura social ni l'exclusió de les persones més febles de la societat. Exigim que es preservi el sistema de salut públic, universal i de qualitat. I per això refusem tot el que signifiqui debilitar aquest sistema públic: mesures com el copagament, la retallada indiscriminada de la despesa, la precarietat laboral, la retallada de prestacions i de serveis necessaris, els concerts a proveïdors privats, etc. Amb aquest pas, en la sanitat pública, aviat només ens quedarà la possibilitat de fer servir el romaní i la farigola.

A Masquefa els partits de dretes fan el mateix. Fa 4 anys el govern municipal d’esquerres va deixar a punt per tirar endavant l’acord amb la Generalitat per fer un nou ambulatori, però el nou govern municipal de Convergència i Unió – Partit Popular ho va aturar, va fer un nou projecte, fent una gran despesa innecessària, i a hores d’ara encara no tenim l’ambulatori que ja haguéssim pogut tenir fa més de 3 anys. Ara l’Ajuntament ha anunciat que ja han licitat les obres per l’ambulatori, però en els mateixos dies la Generalitat de Catalunya va posar el nou ambulatori de Masquefa a la llista d’equipaments a retallar. Convergència i Unió ha d’explicar bé perquè va aturar la construcció de l’ambulatori i han d’aclarir si ens hem de creure el que diuen a Masquefa o el que diuen ells mateixos a Barcelona.

ICV – EUiA – EpM reclamem que no hi hagi retallades en la sanitat, la educació i l'assistència social. Reclamarem que el nou ambulatori sigui una realitat ben aviat i no es torni a retardar la seva construcció i reclamarem que tingui servei mèdic les 24 hores del dia els 7 dies de la setmana.